2017. július 1., szombat

Mángoldos csigák kelkáposzta krémlevessel

Egyszerű nyári ebéd, és minden hozzávalója a dobozból került elő.


Leves:

  • egy fél fej kelkáposzta
  • húsleves alaplé/ víz+ bio leveskocka/ zöldségleves
  • vaj
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • 2 szem burgonya
Elkészítés:
  1. A hagymákat a vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát és a kockára vágott burgonyát.
  2. Felöntjük az alaplével, amelyet én literes zipes zacskókban fagyasztok le mostanában. Ez pont elég egy-egy krémleveshez a későbbiekben. Emiatt dupla adag húslevest szoktam főzni, hogy maradjon alaplé bőven.
  3. A levest fűszerezem, majd ha megfőttek a zöldségek, botmixerrel pürésítem.
Mángoldos csigák:
  • 1 adag leveles tészta (én a Tante Fanny-ra szavazok)
  • 1 tojás (sárgája, fehérje együtt a kenéshez)
  • reszelt parmezán
  • 1 új fokhagyma szárával
  • 1-2 nagy vöröshagyma
  • egy nagy csokor mángold
  • olívaolaj
  • reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
  1. A hagymákat felaprítjuk, a mángoldot megmossuk, felcsíkozzuk.
  2. A zöldeket wokban egy pici olajon összepároljuk, majd beleszórjuk a reszelt parmezánt.
  3. A leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lekenjük a felvert tojással, majd szétoszlatjuk rajta a zöldséges tölteléket.
  4. Szorosan felcsavarjuk, ujjnyi karikákra vágjuk, majd 180-200 fokon ropogósra sütjük. Reszelt sajttal még megszórható a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése