Egyszerű nyári ebéd, és minden hozzávalója a dobozból került elő.
Leves:
- egy fél fej kelkáposzta
- húsleves alaplé/ víz+ bio leveskocka/ zöldségleves
- vaj
- fokhagyma
- vöröshagyma
- só
- 2 szem burgonya
Elkészítés:
- A hagymákat a vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát és a kockára vágott burgonyát.
- Felöntjük az alaplével, amelyet én literes zipes zacskókban fagyasztok le mostanában. Ez pont elég egy-egy krémleveshez a későbbiekben. Emiatt dupla adag húslevest szoktam főzni, hogy maradjon alaplé bőven.
- A levest fűszerezem, majd ha megfőttek a zöldségek, botmixerrel pürésítem.
Mángoldos csigák:
- 1 adag leveles tészta (én a Tante Fanny-ra szavazok)
- 1 tojás (sárgája, fehérje együtt a kenéshez)
- reszelt parmezán
- 1 új fokhagyma szárával
- 1-2 nagy vöröshagyma
- egy nagy csokor mángold
- olívaolaj
- reszelt sajt a tetejére
- A hagymákat felaprítjuk, a mángoldot megmossuk, felcsíkozzuk.
- A zöldeket wokban egy pici olajon összepároljuk, majd beleszórjuk a reszelt parmezánt.
- A leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lekenjük a felvert tojással, majd szétoszlatjuk rajta a zöldséges tölteléket.
- Szorosan felcsavarjuk, ujjnyi karikákra vágjuk, majd 180-200 fokon ropogósra sütjük. Reszelt sajttal még megszórható a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése