2017. július 26., szerda

Tárkonyos bableves

A tárkony a kedvenc fűszerem. Mind a tíz ujjunkat megnyaltuk ez után a leves után. Elég klasszikus fogás, nem diétás, nem tejmentes, de néha ilyen is kell. :) Lehet készíteni kolbásszal is. Nekem nyári fogásként inkább a virsli illett hozzá.

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 2 pár virsli
  • 1 ek tárkony
  • 1,5 liter víz vagy zöldségleves
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg fejtett bab
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • bors
Elkészítés:
  1. Az olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit/kolbászt.
  2. Jöhet a tárkony.
  3. Összepirítjuk.
  4. Felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a megfőtt babot.
  5. A tejfölt elkeverjük a kevés liszttel, és behabarjuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Nők Lapja Konyha, 2016. szeptember)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése