A tárkony a kedvenc fűszerem. Mind a tíz ujjunkat megnyaltuk ez után a leves után. Elég klasszikus fogás, nem diétás, nem tejmentes, de néha ilyen is kell. :) Lehet készíteni kolbásszal is. Nekem nyári fogásként inkább a virsli illett hozzá.
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 pár virsli
- 1 ek tárkony
- 1,5 liter víz vagy zöldségleves
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg fejtett bab
- 2-3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só
- bors
Elkészítés:
- Az olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit/kolbászt.
- Jöhet a tárkony.
- Összepirítjuk.
- Felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a megfőtt babot.
- A tejfölt elkeverjük a kevés liszttel, és behabarjuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Nők Lapja Konyha, 2016. szeptember)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése