Hozzávalók:
- hagyma
- 1,5 kg paradicsom
- só
- bors
- rozmaring
- babérlevél
- 2 tk cukor
- 1/2 l víz
- bazsalikom
- pirított kenyérkocka (vaj, fokhagyma)
Elkészítés:
- Egy nagy fej hagymát apróra vágunk.
- Vajon üvegesre pirítjuk.
- Aztán a lábasba teszünk másfél kiló paradicsomot nagyobb darabokra vágva.
- Só, bors, rozmaring, babérlevél, kettő teáskanál cukor.
- Hagyjuk összerottyanni.
- Felöntjük fél liter vízzel, tartalék lángon 20-25 percig főzzük.
- Friss bazsalikom apróra vágva. Aztán szűrőn átpasszírozni (aki nem akar ezzel pepecselni, az kezdheti a paradicsom hámozásával. De aki a magokat sem látja szívesen, az passzírozzon.).
- Turmixolni.
- Pirított kenyérkockával tálaljuk, amelyet kockázunk, vajazunk, és fokhagymával megkenünk, és serpenyőben megpirítunk.
Forrás: Kovács Bernadett
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése