2017. július 30., vasárnap

Nyári paradicsomleves

Dettitől kaptuk ezt a szuper és egyszerű nyári levest. Készítsétek el ti is!

Hozzávalók:
  • hagyma 
  • 1,5 kg paradicsom
  • bors
  • rozmaring
  • babérlevél
  • 2 tk cukor
  • 1/2 l víz
  • bazsalikom
  • pirított kenyérkocka (vaj, fokhagyma)
Elkészítés:
  1. Egy nagy fej hagymát apróra vágunk. 
  2. Vajon üvegesre pirítjuk. 
  3. Aztán a lábasba teszünk másfél kiló paradicsomot nagyobb darabokra vágva. 
  4. Só, bors, rozmaring, babérlevél, kettő teáskanál cukor. 
  5. Hagyjuk összerottyanni. 
  6. Felöntjük fél liter vízzel, tartalék lángon 20-25 percig főzzük. 
  7. Friss bazsalikom apróra vágva. Aztán szűrőn átpasszírozni (aki nem akar ezzel pepecselni, az kezdheti a paradicsom hámozásával. De aki a magokat sem látja szívesen, az passzírozzon.). 
  8. Turmixolni. 
  9. Pirított kenyérkockával tálaljuk, amelyet kockázunk, vajazunk, és fokhagymával megkenünk, és serpenyőben megpirítunk.
Forrás: Kovács Bernadett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése