2015. május 25., hétfő

Kínaikel-saláta retekkel

Gyorsan elkészül ez a színpompás saláta. Ha nincs gyömbérszirupunk otthon, egy kis gyömbér, víz és cukor segítségével magunk is előállíthatjuk.

Hozzávalók
  • 60 dkg kínai kel
  • 1 kisebb jégcsapretek
  • 1 piros színű paprika
  • 1 mogyoróhagyma
  • 4 evőkanál grépfrútlé
  • 3 evőkanál salátaolaj
  • 1 teáskanál édes mustár
  • fél teáskanál gyömbérszirup
  • pár szál metélőhagyma
  • csipet só

Elkész­ítés
  1. Ha kell főzzük meg a gyömbérszirupot és hagyjuk hűlni. Amennyiben mi állítjuk elő a grépfrút levet, úgy facsarjuk ki a gyümölcsöt.
  2. A kínai kelt tisztítsuk meg, csöpögtessük le és vágjuk vékony csíkokra. A retket mossuk és reszeljüik. A paprika húsát vágjuk apró kockákra. A hagymát szeleteljük vékonyra.
  3. A zöldségeket keverjük össze.
  4. Az olajat, grépfrútlevet, a mustárt, a gyömbérszirupot keverjük ki a pici sóval és öntsük a zöldségekre.
  5. Végül szórjuk meg metélőhagymával.
Forrás: Nova Szakácskönyvek: Zöldséges ételek

2 megjegyzés:

  1. De érdekes, hogy tegnap én is grapefruit vinaigrette-tet készítettem, és tessék, te is ilyen salátaöntetet hoztál. :))))

    VálaszTörlés