2015. június 22., hétfő

Bogi cukkinis-parmezános tésztája (több variációban)

Komlósi Bogi megvendégelte a kis családomat a minap, és a dobozból főzött nekünk. Otthon reprodukáltam az isteni cukkinis tésztáját (néhány pici változtatással). Mindkét verziót megmutatom nektek. Minimál munkával nagyon finom tésztafeltétet tudunk készíteni.


Tésztamártás #1 (Bogi):


  • 2 darab cukkini, lereszelve
  • 1-2 mogyoróhagyma, felaprítva
  • pici só
  • friss bazsalikom
  • friss kakukkfű
  • parmezán
  • olaj
Tésztamártás #2 (Zsuzsa):

  • 2 darab cukkini, lereszelve
  • 1-2 mogyoróhagyma, finomra reszelve
  • pici só
  • egy nagy marék friss petrezselyemzöld
  • fél dl rizstej
  • 1-2 ek keményítő
  • parmezán
  • olívaolaj
Elkészítés:
  1. A cukkiniket (a vizuális élvezet kedvéért én sárgát és zöldet is választottam) lereszeljük héjával együtt. 
  2. A hagymát felaprítjuk vagy finomra reszeljük, majd olajon megpároljuk.
  3. Rádobjuk a cukkinit, megkeverjük, majd hozzáadjuk a bazsalikomot/petrezselyem zöldjét.
  4. Összepároljuk, majd opcionálisan rizstejjel felöntjük, és sűrítjük keményítővel. Egy pici főzőlevet is adjunk hozzá a tészta alól.
  5. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Forrás: Komlósi Boglárka, Lengyel Zsuzsa

2 megjegyzés:

  1. Nálunk is gyakori nyári ebéd/vacsora a cukkinis-parmezános tészta, mi fokhagymát is adunk hozzá, és tejszínnel engedjük fel. Zöldfűszerből meg azt teszünk rá, ami épp van, gyakorlatilag bármit elbír: bazsalikomot, petrezselymet, kakukkfüvet, szurokfüvet, borsikafüvet...

    VálaszTörlés