2017. február 12., vasárnap

Kovászos gofri

Újabban mániámmá vált a kovász (starter) felhasználása ilyen-olyan formában. Ezt a sütit ma reggel sütöttem, és még életemben nem ettem ilyen könnyű, ropogós gofrit. Nagyon ízlett nekünk. Sós és édes feltéttel is fogyasztható, mert a tésztának nincs karakteresen édes íze.

Hozzávalók:
1) 

  • 240 g (1 csésze) starter kovász (az etetés után kidobandó kovász)
  • 224 g író vagy (1 csésze: 2/3 joghurt, 1/3 tej * én erre cseréltem)
  • 120 g liszt
  • 1 ek cukor
2)
  • 1 tojás
  • 1/4 csésze olaj (60 ml)
  • vaníliapor
  • pici só
  • 1 tk szódabikarbóna
Elkészítés:
  1. Az 1) csoportba tartozó hozzávalókat elkeverjük, majd lefóliázva szobahőmérsékleten egy estét pihentetjük. Reggelre szép buborékos, savanykás illatú masszát kapunk.
  2. Másnap reggel hozzáadjuk a 2) csoportba tartozó hozzávalókat.
  3. A szódabikarbóna fogja semlegesíteni a kovász savasságát.
  4. Majd forró, kiolajozott gofrisütőben kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése