2017. április 24., hétfő

Spenótos-cikóriás burgonya rakottas

Rendkívül egyszerű étel. A húsvét utáni húsmentes menünk fő attrakciója volt. Jófajta, nem szétfövő burgonyából az igazi!

Hozzávalók (3-4 személyre):

  • 8-9 szem nem szétfövő burgonya
  • 1 szál újhagyma
  • 1 szál új fokhagyma zöldjével együtt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-6 marék spenót, leszárazva, összetépve
  • néhány levélnyi cikória
  • borsikafű
  • reszelt sajt a tetejére
  • 1 nagy pohár tejföl
  • kedvenc fűszerkeverékünk vagy zöldfűszerünk
  • olívaolaj
Elkészítés:
  1. A burgonyát megfőzzük héjában, majd felkarikázzuk, amikor kihűlt.
  2. Olívaolajjal kikenünk egy közepes tepsit vagy jénait, és az aljára egy-két réteg burgonyát terítünk.
  3. A spenótot, cikóriát, hagymákat megmossuk, felszeleteljük, felaprítjuk, majd olívaolajon összepároljuk stir-fry módszerrel. Én wokot használok ilyenkor.
  4. A tölteléket sózzuk és fűszerezzük, majd a tejföllel összekeverve a burgonyára halmozzuk.
  5. A burgonyakarikákat is megszórhatjuk a kedvenc fűszereinkkel.
  6. A tetejére jön egy-két réteg burgonya, majd vékony rétegben egy kis reszelt sajt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése