Utólag olvastam már csak, hogy a jó dosának nagyon vékonynak kell lennie. Az én indiai palacsintáim vastagabbra sikerültek, de az ízük így is nagyon jó. Erre érdemes odafigyelni, ha sütitek.
A receptet Jamie Olivertől lestem el, és ő eredetileg egy édesburgonyás-burgonyás fűszeres tölteléket készített hozzá. A linken alább látható is ennek a tölteléknek a leírása. Én egy kis maradék indiai káposzta curryt töltöttem bele. Lehet még egy kis fűszeres joghurtot is készíteni hozzá, meglocsolhatjuk citromlével.
- 130 g csicseriborsó liszt
- 100 g sima fehér liszt
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 1/2 ek fekete mustármag
- kb. 350-400 ml víz
- só
- őrölt bors
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A hozzávalókból közepesen sűrű palacsintatésztát kavarunk.
- Egy picit állni hagyjuk.
- A palacsintasütőnkbe egy kis olívaolajat öntünk, szépen eloszlatjuk, majd egy mozdulattal a tésztához öntjük.
- Nem kell, hogy a serpenyőben tocsogjon az olaj.
- Egyesével kisütjük a palacsintákat.
- Egy adag káposztás curryt teszünk mindegyik szélére, majd feltekerjük.
- Tejföllel vagy joghurttal is megkenhetjük.
- Készíthetünk hozzá különféle indiai ihletésű töltelékeket is.
Forrás: http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/amazing-indian-dosa (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése