A sok különleges sütőtökkrémleves mellé szeretnék egy teljesen primitív változatot fölsorakoztatni. A lényeg, nem meglepő módon :) a sütőtök maga, mégpedig a zöldes, kerek formájú, mogyorós illatú (vajon mi lehet a neve?).
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 1 sütőtök
- 3-4 gerezd fokhagyma
- vegeta, só, bors kakukkfű ízlés szerint
- Egy felszeletelt hagymát kis olajon fölteszek üvegesedni, jöhet rá a sütőtök darabokban (ha nyers, meg kell majd főzni, ha már sült csak átmelegszik), majd a fokhagyma, 3-4 kiskanál vegeta (http://szellemafazekban.blogspot.hu/2009/07/vegeta-hazilag.html), fölöntöm vízzel, és ha kész (=minden puha), akkor a botmixerrel előbb finoman, majd a turbófokozaton kíméletlenül pürésítem.
- Ilyenkor én még szoktam vizet önteni hozzá (a turmix fejét úgyis le kell mosni), de itt már a saját ízlés irányít: ki mennyire szereti sűrűnek a krémlevest.
- Érdemes még kóstolni és utánasózni, és nagyon jót tesz neki egy csipet kakukkfű a végén. Nincs benne vaj, nincs benne tejszín, nincs benne fakszni. :)
Forrás: Szabó-Gilinger Eszter
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése