Sokféle majonézes céklasalival próbálkoztam már. Mindig mindegyik ízlett, de ez a nyers változat sokkal finomabb, mint amikor főtt céklából készítjük.
Hozzávalók (5-6 személyre)
- 1 nagyobb cékla finomra reszelve
- 1 közepes alma finomra reszelve
- 1 szál sárgarépa
- 1 marék pirított szezámmag (palacsintasütőben pár pillanat alatt megpirítjuk)
- 3 ek tejföl
- 1 ek majonéz
- só
- bors
- 1 csurgatás citromlé
- 1 csurgatás méz
- 1 picike mustár
- pici kömény (ha nincs őrölt otthon, a szemest is megtörhetjük mozsárban)
- kukorica (vagy valami szép színű zöldség/gyümölcs a díszítéshez)
Elkészítés:
- Az alapanyagokat összekeverjük.
- A salátát behűtjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése