2014. január 18., szombat

Káposzta curry

Újabb ötlet a fincsi, ropogós fejes káposztához.

Hozzávalók:

  • egy fél fej káposzta
  • 2-3 dl befőzött paradicsomlé
  • 1 nagy fej felaprított hagyma
  • fél tk őrölt kömény
  • fél tk szemes kömény
  • fél tk fekete mustármag
  • friss koriander levélkék (fagyasztóból)
  • 1 tk kurkuma
  • fél tk garam masala
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
  • chili
  • kevés víz
Elkészítés:
  1. A káposztát megtisztítjuk, felaprítjuk.
  2. Az olajon megpirítjuk a köményt és a mustármagot, majd hozzáadjuk a hagymákat, és összepároljuk mindezt.
  3. Apránként hozzáadjuk a káposztát, a paradicsomlét, a fűszereket, és fedő alatt puhára pároljuk a káposztát. Gyakran kavarjuk meg!
  4. Pótoljuk a folyadékot, ha nagyon elfőné a levét.
  5. A végén adjuk hozzá csak a chilit és a koriandert.
  6. Főtt bulgurral, rizzsel, esetleg burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése