Újabb ötlet a fincsi, ropogós fejes káposztához.
Hozzávalók:
- egy fél fej káposzta
- 2-3 dl befőzött paradicsomlé
- 1 nagy fej felaprított hagyma
- fél tk őrölt kömény
- fél tk szemes kömény
- fél tk fekete mustármag
- friss koriander levélkék (fagyasztóból)
- 1 tk kurkuma
- fél tk garam masala
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- chili
- kevés víz
Elkészítés:
- A káposztát megtisztítjuk, felaprítjuk.
- Az olajon megpirítjuk a köményt és a mustármagot, majd hozzáadjuk a hagymákat, és összepároljuk mindezt.
- Apránként hozzáadjuk a káposztát, a paradicsomlét, a fűszereket, és fedő alatt puhára pároljuk a káposztát. Gyakran kavarjuk meg!
- Pótoljuk a folyadékot, ha nagyon elfőné a levét.
- A végén adjuk hozzá csak a chilit és a koriandert.
- Főtt bulgurral, rizzsel, esetleg burgonyával tálaljuk.
Forrás: http://www.fauziaskitchenfun.com/cabbage-curry (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése