Karácsonykor próbáltam ki, az akkor még meglévő utolsó paszternákból, sonkával.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 12 szelet húsos szalonna (bacon) vagy pármai jellegű sonka (Fekete-erdő pl.)
- 1 marék friss (vagy fele annyi szárított) rozmaring vagy kakukkfű vagy borsikafű
- a sütéshez vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb vagy 1 nagyobb paszternák
- 0,5 kg tészta (hosszúmetélt vagy csavart, kinek mi tetszik)
- 3 marék reszelt parmezán (vagy más sajt)
- só és bors
- A paszternákot meghámozzuk és valamilyen eszközzel (hámozókés vagy zöldséghegyező) vékony csíkokat állítunk elő belőle.
- A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, meghámozni nem szükséges, átmegy anélkül is.
- A tésztát sós vízben feltesszük főni. Amikor kifőtt leszűrjük, de megtartunk egy keveset a főzővizéből.
- Egy akkora edényben, amiben majd a tészta is elfér, egy kis vajon megpirítjuk a szalonnát/sonkát a fűszerekkel, majd
- mellédobjuk a fokhagymát és a paszternák csíkokat is.
- Pár percig sütjük, hogy a paszternák is megpuhuljon.
- Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, egy kis vajat, a parmezánt és egy kis főzővizet.
- Sózzuk, borsozzuk, tálaljuk.
Nagyon fini volt! Én paradicsomosan készítettem el végül! Köszike!
VálaszTörlés