Ha jól láttam, ez a verzió még nem szerepel a sütőtökkrémlevesek egyre bővülő kínálatában. A felét csináltam meg, az is rengeteg szerintem. A recept az eredeti mennyiségeket jelöli. Ha valakit zavarnak a póré esetleges rostjai, akkor érdemes levesszűrőn forralás előtt átpasszírozni.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 2 érett körte
- 1,5 kg sütőtök
- 2 paradicsom
- 1 nagyobb póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 teáskanál só
- őrölt bors
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj + a tetejére (ez utóbbit én lehagytam)
- 1 l zöldség- vagy csirkealaplé
- 15 dkg rokfort vagy márványsajt vagy más kék sajt
- snidling
- A sütőtököt hámozzuk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel. A pórét tisztítsuk meg és vágjuk ketté. A körtéket hámozzuk, magozzuk és negyedeljük. A paradicsomokat magozzuk ki.
- Az eddig felsoroltakat tegyük tepsibe és forgassuk össze a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymagerezd, a szegfűszeg, az olívaolaj és a fele só keverékével.
- 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 50 percig.
- Kisebb adagokban az alaplével együtt pürésítsük turmixgépben vagy botmixerrel, közben adjuk hozzá a hiányzó negyed teáskanál sót.
- Állandó kevergetés mellett forraljuk fel, majd merjük leveses tálakba.
- Kék sajttal és snidlinggel megszórva tálaljuk
Forras: TV Paprika magazin 2013. november (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése