2014. január 2., csütörtök

Tonhalas dip nyers zöldségekkel

Szilveszteri előételünk volt a tonhalas mártogató egy kis nyers bio zöldséghez. Bármilyen zöldséget felszeletelhetünk a "dippeléshez": szép hosszú szelet sárgarépák, kerekrépa, saláta levelek, vagy akár bambusz nyársra felhúzott kisebb szelet zöldségek is szóba jöhetnek. A répákat pezsgős poharakba rendeztem, így sokkal szívesebben ropogtatták a vendégek. A dipet pedig az asztal közepére kis színes tálkákba, hogy mindenki hozzáférjen. 



Hozzávalók tonhalas mártogatóshoz:

  • kb. 200 ml natúr tonhal (konzerv)
  • 150 g tejföl
  • bors
  • pici csurgatás citromlé
  • 100 g majonéz
Elkészítés:
  1. A tonhalaról az olajat lecsurgatjuk, majd botmixerrel pépesítjük miután hozzáadtuk a többi hozzávalót.
  2. A zöldségeket meghámozzuk, szép szeletekre vágjuk, mutatós poharakba rendezzük.
  3. Akár minden személyre készíthetünk egy ilyen poharat, egy kis mártogatóssal az alján, de tunkolhatunk közös tálból is.
Forrás: Tina Karácsony (2009) (Lengyel Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése