Szilveszteri előételünk volt a tonhalas mártogató egy kis nyers bio zöldséghez. Bármilyen zöldséget felszeletelhetünk a "dippeléshez": szép hosszú szelet sárgarépák, kerekrépa, saláta levelek, vagy akár bambusz nyársra felhúzott kisebb szelet zöldségek is szóba jöhetnek. A répákat pezsgős poharakba rendeztem, így sokkal szívesebben ropogtatták a vendégek. A dipet pedig az asztal közepére kis színes tálkákba, hogy mindenki hozzáférjen.
Hozzávalók tonhalas mártogatóshoz:
- kb. 200 ml natúr tonhal (konzerv)
- 150 g tejföl
- só
- bors
- pici csurgatás citromlé
- 100 g majonéz
Elkészítés:
- A tonhalaról az olajat lecsurgatjuk, majd botmixerrel pépesítjük miután hozzáadtuk a többi hozzávalót.
- A zöldségeket meghámozzuk, szép szeletekre vágjuk, mutatós poharakba rendezzük.
- Akár minden személyre készíthetünk egy ilyen poharat, egy kis mártogatóssal az alján, de tunkolhatunk közös tálból is.
Forrás: Tina Karácsony (2009) (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése