Hozzávalók:
- 1 csokor fodros kel
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 markonyi olajos mag
- 5 ek. olaj
- 1 kk só
- 3 ek reszelt parmezán
Elkészítés:
- A fodros kelt fejjel lefelé beleállítom lobogó vízbe egy kis lábosba 1-2 percre, kiveszem, lecsöpögtetem, és amennyire lehet megszárítom (este blansíroztam, reggel aprítottam).
- Késes robotgépbe teszem a leveles részét, és a szokásos pesto-hozzávalókkal (magok, fokhagyma, só, parmezán, olaj) összeaprítom.
- Kóstolás után érdemes a sót kiigazítani.
Forrás: http://www.canadianliving.com/food/walnut_kale_pesto.php (ford. Szabó-Gilinger Eszter)
megírom azt is, h. mit ettünk hozzá: krumplis-káposztás sütőben sült lángost. pont úgy kell csinálni, ahogy hangzik. langyosan zseniális volt, hidegen nagy duzzogva megettük :)
VálaszTörlés(fél kg liszt, fél káposzta párolva, 3 szem krumpli főve, 2 dkg élesztő, 1 tojás, 2-3 tk só, 4-5 ek olaj, + víz, dagasztás kelés után a sütőben sütöttem ki, jó gőzös sütőben)
e.