Sokszor készül tönköly helyett búzából, rozzsal, az is nagyon finom.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 500 g bio tönkölyliszt (1/2 fehér, 1/2 teljeskiőrlésű)
- 1 marék aszalt paradicsom (andoki törpe fajtából)
- 1,5 tk só
- 15 g élesztő
- 1 kanál méz
- Összekeverem a liszteket, sót, aszalt paradicsomot.
- Langyos mézes-lisztes vízben felfuttatom az élesztőt.
- A maradék langyos vízzel együtt keverem, majd párszor áthajtogatom a tésztát. Lágy legyen, de ne ragadjon.
- 90 percig a langyos sütőben, párában kelesztem. Egyszer áthajtogatom, majd lisztes konyharuhába teszem (nem túl szorosan) 15 percre.
- A jénai tálat 250 °C-on felforrósítom a sütőben.
- 30 percig lefedve, majd 3 percig fedő nélkül sütöm. Fa deszkára borítom hűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése