Márton napon a barátok és ismerősök egymással megfelezve és körbeadva fogyasztják, megemlékezve Szent Márton jótettéről.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1,5 kg fehér sima liszt
- 0,5 kg tönköly és rozsliszt vegyesen
- 8 ek olívaolaj
- 9 kk só
- 4 lapos ek cukor
- 5 dkg élesztő
- 12 dl langyos víz
- nagy marék, meleg vízben áztatott mazsola
- kis maroknyi szezámmag
- A lisztet sóval, cukorral elkeverem, hozzáadom a mazsolát és a szezámot, majd 2 dl-ként az élesztővel felkevert langyos vizet is a tésztához adagolom, végül az olajjal jól kidagasztom, és egy félórányit kelesztem.
- Ezután maroknyi cipókat formálva 180 fokon megsütöm.
- Ez az adag kb. 23 db cipót ad ki.
Forrás: Marosi Ildi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése