Ez a sós sütemény tej- és tojásmentes, így az arra érzékenyek is ehetik.
Hozzávalók
Hozzávalók
- ½ kg rétesliszt
- 1 cs. sütőpor
- 20 dkg margarin
- 1 dl olaj (napraforgó vagy olíva)
- 2 dl fehérbor (vagy víz, de a borral ízletesebb lesz)
- 1 t.kanál só
- 10 dkg szezámmag
- 10 dkg lenmag
- 10 dkg napraforgómag
- A lisztet a sütőporral összekeverem, hozzáadom a sót, a magvakat, ezután belemorzsolom a margarint.
- A folyékony hozzávalókkal összeállítom a tésztát, a bort teszem hozzá legutoljára, ha nem veszi fel a 2 dl-t nem baj, a lényeg hogy cipót tudjak formálni belőle.
- 1-2 órára a tésztát hűtőbe teszem, ha idő szűkében vagyunk 20 perc a mélyhűtőben is megteszi (egyébként 1-2 napot is kibír hűtőben sütésig).
- Fontos, hogy mielőtt kinyújtom a tésztát, ne legyen túl dermedt, sem túl puha, mert akkor nagyon morzsalékos lesz, 5-10 percet hagyni kell kiengedni miután kivettük a hűtőből.
- Kb. 2 cm széles rudakat szaggatok ki belőle, tojással megkenem és 190 fokon 20-25 percig, pirulásig sütöm.
Forrás: Guba Eszter
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése