Váncsa István Ezeregy recept című szakácskönyvét nem csak a receptek miatt szeretem, a fejezeteket megelőző kis eszmefuttatások is lenyűgözőek, szórakoztatóak és Váncsásak. Nagyon sok, a dobozainkban fellelhető zöldséget használ alapanyagként, ebben épp édesburgonyát.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szárzeller
- 3 közepes méretű édesburgonya (batáta)
- két körte
- fél teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál csípős pirospaprika
- 1,5 l szárnyasalaplé
- 1 pohár tejszín
- 2 evőkanál juharszirup
- 2 evőkanál citromlé
- vaj
- A vöröshagymát felkockázom, a sárgarépát és a szárzellert nagyon vékonyra szeletelem, az édesburgonyákat és a körtéket hámozom, felkockázom.
- A felkockázott hagymát vajon megdinsztelem és hozzáadom a többi zöldséget-gyümölcsöt. 2 percig keverem, majd megszórom a kakukkfűvel és a csípős paprikával, majd felöntöm a szárnyasalaplével és addig főzöm, míg az édesburgonya megpuhul.
- Összepürésítem, hozzáadom a tejszínt, a juharszirupot és a citromlevet és további 5 percig főzöm.
Forrás: Váncsa István: Ezeregy recept (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése