Ez a vidám, a tökmagokkal feldobott sütemény is Márton-napi ünnepünkre készült.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 140 g sütőtök
- 200 g finom tönkölyliszt
- fél adag sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 1.5 teáskanál őrölt fahéj
- 0.5 vaníliabél
- 0.5 teáskanál szerecsendió
- 150 g barna nádcukor
- 100 g natúr joghurt
- 3 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál tökmag
- A cukrot kikeverjük az olajjal és a joghurttal.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és a füszerekkel, majd hozzáadjuk a cukros keverékhez.
- Lereszeljük a sütőtököt és ezt is hozzaádjuk a tésztához.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk tökmaggal.
- 160 °C-on kb. 50 percig sütjük.
Forrás: Vitae 2013/2, 15. oldal (Hoyk Zsófia)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése