Nagy családi kedvenc nálunk ez a pogácsa, ami frissen kisülve a legfinomabb.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 0,5 kg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 2 tojás sárgája a tészába + 1 tojás a tetejére
- 15+5 dkg eidami vagy trappista sajt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csapott evőkanál só
- A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a sajtból csak a 15 dkg-nyit. Tésztává gyúrjuk, folpackba vagy alufóliába téve legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük. Akár előző este is összeállítható és másnap is süthető.
- Nyújtjuk, szaggatjuk, a tetejét berácsozzuk, megkenjük egy felvert tojással, megszórjuk az 5 dkg reszelt sajttal.
- Előmelegített forró sütőben (200-210 fok) kb. 20-25 perc alatt készre sül.
Forrás: Fülöpné Marika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése