Önmagában is nagyon finom, de lilahagymalekvárral megkoronázva még jobb.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 50 dkg tisztított pecsenye kacsa máj
- 100 g vaj
- 1 nagyobb fej hagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma összetörve
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- 2 babérlevél
- fél tk. frissen őrölt bors
- 1 tk só
- 2 ek. 3 puttonyos Tokaji Aszú
- 100 ml tejszín
- Egy serpenyőben a vaj felét felolvasztjuk, üvegesre pároljuk benne a hagymát és a végén rádobjuk a fokhagymát is.
- Hozzátesszük a kacsamájat, a babérleveleket, a kakukkfüvet és a borsot. 7-8 percig pirítjuk, majd kiszedjük a babérleveleket és mehet a turmxiba minden.
- A serpenyőbe öntjük az alkoholt, átforraljuk, felkaparjuk a maradékot, és szintén a turmixba tesszük.
- Ehhez adjuk a tejszínt, a maradék vajat, majd sózzuk és az egészet krémesre turmixoljuk.
- Végül kis üvegekbe vagy tálkákba tesszük és kihűtjük.
Forrás: Tearoom (Kiss Detti)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése