2014. március 14., péntek

A legjobb fokhagymakrémleves, amit valaha ...

A recept a világ legjobb fokhagymakrémlevese címen emlegette ezt a verziót. Egyet kell értsek a "szerzővel". Íme a recept egy kis módosítással:

Hozzávalók:

  • 3-4 csurgatás olívaolaj
  • 2 ek minőségi vaj
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 fej fokhagyma
  • 1,5-2 l zöldség alaplé vagy húsleves alaplé (esetleg 2 bio leveskocka)
  • 1 kisebb szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • petrezselyem
  • kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • frissen őrölt bors
  • 3 dl tejszín vagy 4 dl tej és még egy kis vaj
  • reszelt parmezán
Elkészítés:
  1. Gyűrkőzzünk neki a feladatnak: hagymapucolás!
  2. Aprítsuk fel a hagymákat, majd hevítsünk olívaolajat és vajat egy nagyobb lábasban.
  3. Erre dobjuk a felaprított hagymát, majd alacsony lángon szépen pároljuk kb. 20-30 percig.
  4. Ezt követően emeljük a hőmérsékletet, és aranybarnára pirítjuk a hagymát, majd felöntjük a lével.
  5. Hozzáadjuk a kockára vágott kenyeret, a felaprított petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet.
  6. Kb. 10-15 percig főzzük újra kisebb lángon.
  7. Távolítsuk el a babérlevelet, és a levest öntsük a turmixgépbe (jó a botmixer is, de a turmix alaposabb munkát végez).
  8. Miután krémesítettük a levest, visszaöntjük a lábasba, hozzáadjuk a tejet, a vajat és a sajtot, és egy pár pillanat alatt felfőzzük az egészet. 
  9. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.
  10. Vajas vagy sajtos pirítós illik hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése