2014. március 24., hétfő

Medvehagymás brokkolikrémleves

Sűrítés- és tejmentes brokkolikrémleves.

Hozzávalók:

  • 1 ek vaj (vagy kókuszzsír)
  • 2 ek olívaolaj
  • 600 g bio brokkoli (fagyasztott)
  • 1-2 marék apróra vágott medvehagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 bio leveskocka
Elkészítés:
  1. A hagymákat (vöröshagyma, fokhagyma) felaprítjuk, és a felhevített vajon és olívaolajon megpároljuk.
  2. Rádobjuk a brokkolit, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, és puhára főzzük a zöldséget pár perc alatt.
  3. Legutoljára adjuk hozzá a medvehagymát és a fűszereket.
  4. Turmixgépbe szedjük, krémesre turmixoljuk, majd visszaöntjük a lábasba.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése