2016. július 20., szerda

Egyszerű rakott padlizsán paradicsommal és sajttal

Olyan finomra sikerült ez az ebéd, hogy két egymást követő napon is elkészítettem. 2 nap alatt 4 padlizsánt ettünk meg. 


Hozzávalók (2 személyre):

  • 2 padlizsán
  • 4-5 közepes paradicsom (vagy házi paradicsomlé és paradicsomszósz)
  • kedvenc sajtunk (parmezán és házi trappista keveréke nálam)
  • olasz fűszerkeverék (Bödön vásár)
  • pici olívaolaj
Elkészítés:
  1. A paradicsomot és a padlizsánt megmosom, felkarikázom.
  2. A paradicsomot rakom alulra, meglocsolom kis paradicsomlével és paradicsomszósszal.
  3. Erre rétegzem a padlizsánt, szépen sorban, majd sózom és fűszerezem.
  4. Jöhet rá a reszelt sajt, és egy kis olívaolajjal meglocsolom.
  5. 15 perc alatt forró sütőben megsütöm.
  6. A párolt rizs és sült burgonya is passzol hozzá.
Forrás: L. Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése