2016. december 2., péntek

Cikóriás-káposztás pite

Hozzávalók:
A klasszikus quiche tésztához:

  • 25 dkg liszt (5 dkg tk tönköly és 20 dkg sima tönköly)
  • 12 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2-3 ek hideg víz
A töltelékhez:
  • egy nagy adag cikória
  • egy nagy adag káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek bazsalikom pesto
  • 2 tojás
  • 2 ek krémes tejföl
  • 1 ek chia mag
  • pici só
Elkészítés:
  1. A tésztát összegyúrom, behűtöm negyed órára.
  2. Egy piteformát kivajazok, kilisztezek, majd kézzel belenyomkodom a tésztát (nem is nyújtogatom).
  3. Elősütöm 15-20 perc alatt.
  4. A felcsíkozott zöldségeket megpárolom wokban a felaprított hagymával egy pici olajon.
  5. Majd hozzáadom a többi hozzávalót, és mehet is a tésztára.
  6. Sütőben 180-200 fokon sütöm kb. 25-30 percig.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése