2018. január 21., vasárnap

Vegán sütőtökös muffin

Szomorúan vettem tudomásul, hogy idén még egyetlen receptet sem osztottam meg veletek. Az energiáim a konyhában jelenleg tényleg szinte kizárólag a családom jóllakatására összpontosulnak. Egy válogatós óvodással, valamint egy tej-és tojásérzékeny kisbabával nem egyszerű a főzés. Mindent tej-és tojásmentesítenem kell. Ez feladja a leckét.

Steiner Kristóf muffin alapreceptje mindig kihúz a csávából, ha valami gyors finomságra vágyunk. Nálam, azt hiszem, a muffin sosem megy ki majd a divatból! :)

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 1 zacskó foszfátmentes sütőpor (nézzétek meg, hogy hány dkg liszthez írja a felhasználást, mert lehet, hogy felezni kell)
  • 1 marék nádcukor
  • 3/4 csésze sütőtökpüré elkeverve 1 vagy 3/4 csésze növényi tejjel
  • 1/2 csésze mazsola és apróra tört étcsokoládé
  • 1/2 csésze zabpehely
  • vaníliapor
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/3 csésze olaj
Elkészítés:
  1. A száraz anyagokat elkeverjük a nedvessel.
  2. A muffinformákat 3/4-ig töltjük (a szilikonost ki sem kenjük), majd 180-200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  3. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e.
  4. Hagyjuk a formában kihűlni.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése