Már nem először készítettem gyümölcsbőrt a gyerekeknek. Most az eperrel próbálkoztam. Nagyon finom lett! Amit mindenképpen meg kell jegyezzek, hogy érdemes az aszalóban vastagon hagyni a gyümölcspürét, mert ha vékony, nagyon törik a végtermék, vagy le sem vakarható róla a papír. Egy ujjnyi vastag legyen a réteg minimum!
Érdemes kísérletezni az ízesítéssel is. Ráadásul nem muszáj aszalót sem használni, mert sütőben is éppúgy el lehet készíteni.
A körtálcás aszalóban úgy készítem a gyümölcsbőrt, hogy szépen körberajzolom a tálcákat, kis ráhagyással, hogy az oldalát fel tudjam picit hajtani, és középen pedig kivágok egy kört. Nem bonyolult művelet. Sima sütőpapírt használok.
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Az epret alaposan megmossuk, lecsurgatjuk, majd botmixerrel a felkockázott almával együtt pürésítjük.
- Hozzákeverjük a többi hozzávalót.
- Az aszaló tálcáit kis ráhagyással kibéleljük sütőpapírral.
- 1 ujjnyi rétegben szétterítjük a pürét, majd 45-60 fokon teljesen kiszárítjuk.
- Melegében lehúzzuk a papírt a gyümölcsbőrről, és jól eldugjuk, hogy a gyerekek ne egyék meg még aznap az összeset. :)
- Tuning-tipp: készítettem olyat, amelyikbe fél cseresznyéket tettem díszítésképpen. Nagyon szép lett! El tudom még képzelni több almával, rebarbarával, meggyel pürésítve.
- Remek ajándék!
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése