2018. május 23., szerda

Tésztasaláta sült répával és napraforgó pesztóval

Ez nem akármilyen tésztasali! A vendégeink szinte felszippantották. Biztosan sokszor fogom még készíteni, mert egyszerűen zseniális. Pont ideális hozzá a zsenge, édes új répa.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 csomag új répa
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 1 zacskó tészta
  • 1 szál újhagyma

A pesztóhoz: 
  • kb. 90 g napraforgómag (nálam fele mandula volt)
  • 1 marék répalevél vagy kínai kel
  • 3 ek reszelt parmezán (vagy sörélesztőpehely)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 pici citromhéj
  • egy csipet só
  • 1/3 csésze olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
Elkészítés:
  1. A tésztát megfőzzük.
  2. A répát olajjal meglocsoljuk, fűszerezzük és 15 perc alatt megsütjük a sütőben kb. 180-200 fokon. Feldaraboljuk.
  3. A pesztót elkészítjük késes aprítóban.
  4. Az eredeti recepten annyit változtattam, hogy még egy szép szál újhagymát is hozzátettem felszeletelve a répához, majd úgy kavartam össze a pesztóval.
  5. Néhány órára behűtöttem. Ha a tészta felszívná a pesztót, ízesítsük még egy picit egy kis olajjal és citromlével.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése