Nem bonyolult művelet az alma aszalása, ha van egy jó aszalógépünk. Természetesen nélküle is lehetséges. A gépben az a jó, hogy jobban ellenőrizhető a folyamat, és a legkisebb hőfokon is könnyedén tudjuk a gyümölcsöt aszalni.
Az én öttálcás gépembe kb. 9-10 nagy alma fér bele szépen felszeletelve. Hogy ne barnuljanak meg a szeletek meg szoktam locsolni őket egy bio citrom levével. Ettől egy kicsit pikáns is lesz a végeredmény. Kb. 12-15 óra szükséges, hogy a legkisebb hőfokon (35 fok) szépen kiszáradjanak a vastagabb szeletek is. Félidőben megforgatom valamennyit. Érdemes úgy időzíteni, hogy lefekvés előtt bepakoljuk a gépbe, majd reggel átforgatjuk őket.
Legújabban nem is hámozom meg az almát, és így még jobban ízlik a családnak!
Legújabban nem is hámozom meg az almát, és így még jobban ízlik a családnak!
Ha kész, hagyjuk kihűlni, és mondjuk ajándékozás előtt (ha pl. karácsonyra készítettük) meg is márthatjuk őket (fahéjas) csokoládéban, majd szórhatunk rá kókuszreszeléket, és a sütőnk rácsán egy estén keresztül megszárítva másnap már csomagolhatjuk is a gasztroajándékunkat.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése