Körülbelül minden reszelhető zöldségből készíthető lapcsánka, de eddig a karalábés nálunk az igazi befutó. Olyannyira, hogy egy giant karalábéból két egymást követő napon ebédeltünk ilyen isteni "alternatív" tócsnit.
Hozzávalók (6 személyre)
- egy giant karalábé lereszelve
- 3-4 tojás
- annyi kanál liszt, hogy palacsintatésztához hasonló állagú legyen
- egy fej vöröshagyma finomra reszelve
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A karalábét lereszeljük a sajtreszelő nagyobb lyukú oldalán.
- A vöröshagymát finomra reszeljük.
- A fokhagymát mozsárban vagy fokhagymanyomóval törjük át.
- A karalábét enyhén lesózzuk, egy pár perce így állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.
- Hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy palacsintatésztához hasonló állagú legyen.
- Borsozzuk.
- Bő olajban sütjük ki a lapos kis korongokat. Egyszerre csak keveset.
- Papírtörlőre tesszük, és hagyjuk lecsöpögni.
- Tálalhatjuk salátával, fokhagymás tejföllel vagy paradicsommártással, házi kecsuppal.
Forrás: Dudik Éva (fotó Lengyel Zsuzsa)
Ez volt a mai ebéd, annyi különbséggel, hogy olajozott tepsiben sütöttem. Tényleg nagyon finom!
VálaszTörlésMi múlt héten ettük, hát ez valami isteni finom! Nálunk került bele egy fej csíkos cékla is.
VálaszTörlés