2013. december 15., vasárnap

Karalábé lapcsánka

Körülbelül minden reszelhető zöldségből készíthető lapcsánka, de eddig a karalábés nálunk az igazi befutó. Olyannyira, hogy egy giant karalábéból két egymást követő napon ebédeltünk ilyen isteni "alternatív" tócsnit.

Hozzávalók (6 személyre)


  • egy giant karalábé lereszelve 
  • 3-4 tojás
  • annyi kanál liszt, hogy palacsintatésztához hasonló állagú legyen
  • egy fej vöröshagyma finomra reszelve
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:
  1. A karalábét lereszeljük a sajtreszelő nagyobb lyukú oldalán.
  2. A vöröshagymát finomra reszeljük.
  3. A fokhagymát mozsárban vagy fokhagymanyomóval törjük át.
  4. A karalábét enyhén lesózzuk, egy pár perce így állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.
  5. Hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy palacsintatésztához hasonló állagú legyen.
  6. Borsozzuk.
  7. Bő olajban sütjük ki a lapos kis korongokat. Egyszerre csak keveset.
  8. Papírtörlőre tesszük, és hagyjuk lecsöpögni.
  9. Tálalhatjuk salátával, fokhagymás tejföllel vagy paradicsommártással, házi kecsuppal.
Forrás: Dudik Éva (fotó Lengyel Zsuzsa)

2 megjegyzés:

  1. Ez volt a mai ebéd, annyi különbséggel, hogy olajozott tepsiben sütöttem. Tényleg nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Mi múlt héten ettük, hát ez valami isteni finom! Nálunk került bele egy fej csíkos cékla is.

    VálaszTörlés