- fél kg kelbimbó
- 2-3 dl tejföl
- 3-4 ek majonéz
- 1 ek mustár
- citrom leve
- só
- bors
- kömény
- vegamix
- pici olívaolaj
- 1 csurgatás méz
Elkészítés:
- A kelbimbók végeit levágjuk, a külső leveleket leszedjük, alaposan megmossuk őket.
- Vegetával és köménnyel / sóval és köménnyel ízesített lobogó vízbe dobjuk őket, és addig főzzük, amíg épp csak megpuhulnak. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét!
- Amíg a kelbimbó elkészül, összeállítjuk a mártást a maradék alapanyagból. Bőven szórhatunk bele köményt.
- A kelbimbókat leszűrjük és megvárjuk, hogy kihűljenek, majd a mártáshoz keverjük őket.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése