Isteni, vegyszermentes, boldog marhahúshoz jutottunk. Ezt a ragut készítettem az első adag húsból.
Hozzávalók:
- 60 dkg (pörköltnek való) marhahús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kókuszzsír
- 2 ek sűrített paradicsom/2-3 dl befőzött paradicsomlé
- 30 dkg sárgaborsó
- só
- őrölt fahéj
- curry (akár valami karakteres curry fűszerkeverék)
- bors
Elkészítési idő: kb. 2 és fél óra
Elkészítés:
- A marhahúst megtisztítjuk, felkockázzuk.
- A sárgaborsót előző este válogassuk ki, majd áztassuk be, hogy gyorsabban megfőjön.
- Félig megfőzzük a sárgaborsót, sózzuk a vizét.
- A nagy fej vöröshagymát lereszeljük, vagy késes aprítóba dobjuk, és gyorsan szinte péppé aprítjuk (ez egy fokkal egyszerűbb).
- A kókuszzsírban egy nagy lábasban a hagymát aranysárgára pirítjuk, majd a felkockázott húst rádobjuk, és megpirítjuk néhány perc alatt.
- Kevés vizet öntünk rá, fűszerezzük, és hagyjuk, hogy lassú tűzön tovább rotyogjon a hús egészen addig, amíg eléri a kellő puhaságot.
- Mikor már szinte teljesen puha, hozzáadjuk a sárgaborsót és a paradicsompürét/levet, és mérsékelt tűzön készre pároljuk az ételt.
- Ha a levét elfőné, pótoljuk a vizet, vagy ha úgy szeretjük, mehet még bele paradicsomlé.
- Hozzá párolt rizs vagy főtt/tört burgonya illik.
Forrás: Horváth Ilona konyhája - Marhahúsos ételek (fotó: Lengyel Zsuzsa)
A képen látható még a Gourmóka chilis-gyömbéres gyöngyhagymája.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése