2013. december 10., kedd

Fűszeres-sajtos kelbimbó

Előfőzés, párolás nélküli sült, fűszeres kelbimbók.

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss kelbimbó
  • pár csepp olívaolaj
  • reszelt trappista sajt
  • oregánó
  • bors
  • szezámmag
  • lenmag
  • saslikpálca

Elkészítés:

  1. A kelbimbókat megmossuk, a végüket levágjuk, a külső leveleket leszedjük. Majd megszárítgatjuk őket, hogy jobban tapadjon a fűszeres-sajtos kabát.
  2. Egy tiszta zacskóba vagy dobozba tesszük a kelbimbókat, és olívaolajat locsolunk rájuk.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, egy marék reszelt sajtot, a lenmagot és a szezámmagot. Jól összerázzuk a zacskó tartalmát, hogy szépen beborítsa a kelbimbókat az olívaolajos keverék.
  4. A sütőt előre bemelegítjük, egy tepsin elhelyezzük a kelbimbókat.
  5. Akár saslikpálcára is húzhatjuk őket, ez a művelet viszont elég nagy erőkifejtést igényel, mert a kelbimbót nem főzzük meg előre, viszont szépen mutatnak saslikpálcán.
  6. Megsütjük. Sütés közben pótoljuk az olajat, és forgassuk meg őket, mert könnyen leragadnak.
  7. A sütőből kivéve, forrón tálaljuk a kelbimbót, ilyenkor még megszórhatjuk reszelt sajttal.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése