Előfőzés, párolás nélküli sült, fűszeres kelbimbók.
- 50 dkg friss kelbimbó
- pár csepp olívaolaj
- reszelt trappista sajt
- oregánó
- bors
- só
- szezámmag
- lenmag
- saslikpálca
Elkészítés:
- A kelbimbókat megmossuk, a végüket levágjuk, a külső leveleket leszedjük. Majd megszárítgatjuk őket, hogy jobban tapadjon a fűszeres-sajtos kabát.
- Egy tiszta zacskóba vagy dobozba tesszük a kelbimbókat, és olívaolajat locsolunk rájuk.
- Hozzáadjuk a fűszereket, egy marék reszelt sajtot, a lenmagot és a szezámmagot. Jól összerázzuk a zacskó tartalmát, hogy szépen beborítsa a kelbimbókat az olívaolajos keverék.
- A sütőt előre bemelegítjük, egy tepsin elhelyezzük a kelbimbókat.
- Akár saslikpálcára is húzhatjuk őket, ez a művelet viszont elég nagy erőkifejtést igényel, mert a kelbimbót nem főzzük meg előre, viszont szépen mutatnak saslikpálcán.
- Megsütjük. Sütés közben pótoljuk az olajat, és forgassuk meg őket, mert könnyen leragadnak.
- A sütőből kivéve, forrón tálaljuk a kelbimbót, ilyenkor még megszórhatjuk reszelt sajttal.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése