Vigyázzunk, a kelbimbó nedvességtartalmát próbáljuk csökkenteni papírtörlős szárítgatással, különben elég köpködős lesz az olaj.
Hozzávalók:
- 0,5 kg kelbimbó
- 10 dkg liszt
- 1 dl tej (akár növényi)
- 1 tojás (szétválasztva)
- só
- olaj (sütéshez)
- pici liszt (forgatáshoz)
- hirdetés
- A kelbimbókat megtisztítjuk, majd lobogó, sós vízbe dobjuk egy rövid időre. Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét őket!
- A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztből, tejből és a tojássárgájából álló keveréket. Óvatosan összekeverjük az egyveleget.
- A kelbimbókat a vízből kiemeljük, egy szűrőn jól lecsepegtetjük, a vizet leitatjuk róluk törlőkendővel, majd finoman egy kis lisztben mindet megforgatjuk. Minél szárazabbak a kelbimbók, annál kevésbé fog az olaj "köpködni".
- A kelbimbókat ezután megforgatjuk a tésztában, és bő olajban kisütjük őket.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (régi kártyás, gyűjtögetős receptek)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése