2013. december 3., kedd

Spagetti tökös sütemény

Egyszerű kis kevert tészta, érdemes kipróbálni. Ez egy nagyobb adag; dupláztam az eredetit. Akár torta alapnak is jó lehet. Kísérletezhetünk különböző sütőformákkal, és a tetejére kenhetünk valami kis savanykás krémet.

Hozzávalók (6 személyre):

  • 57 g barna cukor
  • 57 g kristálycukor
  • 200 g vaj (olvasztva)
  • 2 tojás
  • 250 g liszt
  • 200 g főzőtök (spagetti tök) (majdnem egy közepes méretű egész tök megfőzve, kikaparva)
  • 4 ek tej/tejszín
  • fél ek gyömbérpor
  • fél ek fahéj
  • negyed ek őrölt szegfűszeg
  • csipet só
  • 2 ek sütőpor (foszfátmentes)
Elkészítés:
  1. A cukrot kikeverjük a vajjal, a tojással, tejjel.
  2. A lisztet egy másik tálban elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel.
  3. Majd a két edény tartalmát összekeverjük, hozzáadjuk a tököt is.
  4. Sütőpapírral bélelünk egy tepsit, akár lehet kerek tortaforma is, és elsimítjuk benne.
  5. 180 fokon 30 percig sütjük tűpróbáig.
  6. Finom lemon curdöt is el tudok képzelni hozzá, de lekvárral is megkenhetjük. Önmagában is nagyon finom!
Forrás: http://www.edible-woman.com/2013/01/spaghetti-squash-cake-with-orange-glaze.html (ford. és módosította: Lengyel Zsuzsa)


1 megjegyzés:

  1. Jelentem megsütöttem, és nagyon tetszik ez a némileg szaftos piskóta jelleg. :) Finom nagyon!

    VálaszTörlés