Egyszerű kis kevert tészta, érdemes kipróbálni. Ez egy nagyobb adag; dupláztam az eredetit. Akár torta alapnak is jó lehet. Kísérletezhetünk különböző sütőformákkal, és a tetejére kenhetünk valami kis savanykás krémet.
Hozzávalók (6 személyre):
- 57 g barna cukor
- 57 g kristálycukor
- 200 g vaj (olvasztva)
- 2 tojás
- 250 g liszt
- 200 g főzőtök (spagetti tök) (majdnem egy közepes méretű egész tök megfőzve, kikaparva)
- 4 ek tej/tejszín
- fél ek gyömbérpor
- fél ek fahéj
- negyed ek őrölt szegfűszeg
- csipet só
- 2 ek sütőpor (foszfátmentes)
Elkészítés:
- A cukrot kikeverjük a vajjal, a tojással, tejjel.
- A lisztet egy másik tálban elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel.
- Majd a két edény tartalmát összekeverjük, hozzáadjuk a tököt is.
- Sütőpapírral bélelünk egy tepsit, akár lehet kerek tortaforma is, és elsimítjuk benne.
- 180 fokon 30 percig sütjük tűpróbáig.
- Finom lemon curdöt is el tudok képzelni hozzá, de lekvárral is megkenhetjük. Önmagában is nagyon finom!
Forrás: http://www.edible-woman.com/2013/01/spaghetti-squash-cake-with-orange-glaze.html (ford. és módosította: Lengyel Zsuzsa)
Jelentem megsütöttem, és nagyon tetszik ez a némileg szaftos piskóta jelleg. :) Finom nagyon!
VálaszTörlés