Hozzávalók:
- 440 g meghámozott, nagyobb darabokra vágott batáta
- 280 g fehér liszt
- 1 kiskanál fahéj
- 1 kiskanál szerecsendió
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 2 tojás
- 100 g cukor
- 115 g(!) napraforgóolaj (tényleg tömegre kimérve)
- 125 g(!) tej
- 1 narancs reszelt héja
- 90 g dió apróra törve
Elkészítés:
1. A batátát megfőzzük annyi vízben, hogy ellepje, majd alaposan lecsepegtetjük és pürésítjük.
2. Összekeverjük a lisztet, sót, fahéjat, szerecsendiót és a sütőport.
3. Egy másik edényben összekeverjük a tojást, cukrot, olajat, tejet és narancshéjat, majd
hozzáadjuk a batáta pürét.
4. Belekeverjük a lisztes keveréket.
5. Muffin formákba tesszük a tésztát és 190 C-on megsütjük (kb. 25 perc).
Forrás: http://cocina.facilisimo.com/muffins-de-batata_1186893.html (Hoyk Zsófia)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése