Minden a fagyasztóból került elő ehhez az ebédhez, és kb. 15 perc alatt kész is! Csodás érzés, hogy egy kicsit elővarázsolhatom még a nyarat egy-egy fogással. Újfent Stahl Juditnak mondok köszönetet a receptért, na meg a sült paradicsom ötletéért is, amelyből több adagot fagyasztottam le a nyáron.
Hozzávalók:
- kagylótészta vagy valamilyen jó kis bordázott tészta
- olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg sült paradicsom (fagyasztóból)
- 3 dkg reszelt parmezán
- 1 ek méz (elhagyható)
- friss bazsalikomlevelek (fagyasztóból)
- só, őrölt bors
Elkészítés:
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
- A fokhagymát mozsárban összetörjük, majd megpároljuk olívaolajban. Amikor illatos, hozzáadjuk a sült paradicsomot. Én előzőleg felengedtem, mert fagyasztottam.
- Összesütjük, hozzáadjuk a bazsalikomot és a fűszereket, majd botmixerrel pépesítjük.
- Adhatunk hozzá egy evőkanál mézet is.
- Melegen tálaljuk reszelt parmezánnal.
Forrás: Stahl magazin különszám, 2015 májusa (L. Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése