Készült a "mindent krémesítünk" jeligére.
Hozzávalók:
- egy fél kínai kel szárával együtt
- 2 burgonya
- 2 csicsóka
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- víz
- só
- 1-2 dl rizstej
- csipet őrölt kömény
- zsiradék
Elkészítés:
- A zöldségeket meghámozom, felkockázom, a kelt csíkokra vágom. A szárakat vékonyabb csíkokra vágom.
- A hagymát és fokhagymát felaprítom, és kókuszzsíron megpárolom.
- Rádobom a burgonyát, a csicsókát, majd a káposzta vastagabb, erősebb részeit.
- Összesütöm, majd vízzel felöntöm.
- A végén, amikor a zöldségek puhára főttek, hozzáadom a zsenge kelleveleket, majd fűszerezem.
- Botmixerrel krémesítem, és egy kis rizstejet öntök hozzá.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése