Kicsit kísérleteztem ennek a süteménynek a reformosításával, és ez a recept született. Cukkinivel ugyanilyen jól működhet!
Hozzávalók (6 személyre):
- néhány ek juharszirup (ízlés szerint)
- 100 g kókuszzsír
- 2 tojás
- 100 g teljes kiőrlésű zabliszt
- 150 g fehér tönkölyliszt
- 200 g főzőtök (spagetti tök) (majdnem egy közepes méretű egész tök megfőzve, kikaparva)
- 4 ek rizstejszín/rizstej
- fél ek gyömbérpor
- fél ek fahéj
- negyed ek őrölt szegfűszeg
- csipet só
- 2 ek sütőpor (foszfátmentes)
- egy marék kénezetlen mazsola
Elkészítés:
- A juharszirupot kikeverjük a zsírral, a tojással, rizstejszínnel.
- A lisztet egy másik tálban elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel.
- Majd a két edény tartalmát összekeverjük, hozzáadjuk a tököt is.
- Sütőpapírral bélelünk egy tepsit, akár lehet kerek tortaforma is, és elsimítjuk benne a masszát.
- 180 fokon 30 percig sütjük tűpróbáig.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése