Egyszerű kis fasírt spagetti tökből.
[A csésze mértékegységet meghagytam az eredeti recept alapján.]
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1/3 csésze liszt
- 3 csésze főtt spagetti tök
- 1/2 csésze reszelt parmezán
- pici só
- 1 fej hagyma
- 5 vékony szelet szalonna vagy házi sonka, sütve, felaprítva
- zsiradék
Elkészítés:
- Ehhez a recepthez akár előző nap is elkészíthetjük a tököt. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vágjuk félbe a tököt. Kaparjuk ki a magokat, majd öntsünk 2-3 dl vizet egy tepsibe, és a félbe vágott tököt a vágott féllel lefelé helyezzük el a tepsiben. Így süssük kb. 20-30 percen keresztül. Ha már megfőtt, kaparjuk ki.
- Nagyon fontos: sütés előtt papírtörlőben vagy konyharuhában jól csavarjuk ki.
- Kézi habverővel verjük fel jól a tojásokat, majd folyamatos kavargatás mellett adjuk hozzá a többi alapanyagot: liszt, apróra vágott hagyma, főtt tök, sajt és sült szalonna kerül bele.
- Forrósítsunk fel egy nagyobb serpenyőt, majd öntsünk bele kevés zsiradékot, amelynek szintén forrónak kell lennie.
- Egy evőkanálnyi masszát süssünk ki egyszerre. Formázzunk lapos korongokat a serpenyőben.
- Forrón tálaljuk. Illik hozzá a natúr joghurt (esetleg tejföl) és egy kis friss újhagyma/snidling.
Forrás: http://juliasalbum.com/2014/09/bacon-spaghetti-squash-fritters-recipe/ (L. Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése