A heti barna rizs adagunkat ebbe a rakottasba csempésztem bele. Isteni lett!
Hozzávalók:
- 2 darab édesburgonya, reszelve
- nagy fej lilahagyma, felaprítva
- 1 1/2 bögre barna rizs
- egy zacskó brokkoli szárával/1 fej brokkoli
- 2 pohár natúr joghurt
- maradék grillcsirke, kockára vágva
- kókuszzsír
- reszelt sajt
- párolt sárgarépa (maradék nálam) vagy bármilyen maradék sült/főtt zöldség
- só, vega mix, egyéb fűszerek tetszőlegesen
Elkészítés:
- A barna rizst bő vízben megfőzzük egy lábasban pici sóval és vega mix-szel.
- A lilahagymát megpároljuk a zsiradékon, majd rádobjuk a maradék sült húst.
- A batátát lereszeljük.
- A brokkolit megpároljuk párolóbetétben.
- Egy nagy tálban mindent összekeverünk: rizs, hús, reszelt batáta, csirkekockák, sült hagyma, 1 pohár joghurt, majd mindezt egy zsiradékkal kikent hőálló tálba simítjuk.
- A tetején elhelyezzük a párolt brokkolit, majd rákenünk még egy pohár joghurtot, sajttal megszórjuk, és mehet a sütőbe.
- 180 fokon sütjük kb. 30 percig. Ennyi pont elég ahhoz, hogy a reszelt batáta is megpuhuljon.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése