A dobozokban volt a héten zöld paradicsom, amelyet általában savanyúság készítéséhez szoktak felhasználni. Én most szeretnék valami izgalmasabbat mutatni nektek. Stahl Judit receptjét osztom meg veletek. Ez a chutney remekül illik húsokhoz, grillezett sajtokhoz és gombához. Élvezzétek!
Hozzávalók (5 dl):
- 1 1/4 dl + 2 ek almaecet
- 10 dkg + 2 ek barna cukor
- 2 közepes zöld paradicsom, felkockázva
- 1/2 fej hagyma, felaprítva
- 7 dkg aranymazsola
- 1 tk mustármag
- 1 ek só
- 1/2 tk őrölt bors
Elkészítés:
- Egy lábasban felforraljuk az ecetet a cukorral és 60 ml vízzel, majd oldódásig keverjük a cukrot.
- A többi hozzávalót is hozzáadjuk, és erős lángon felforraljuk.
- Kb. 15 perc alatt megfőzzük. Sűrű mártás állagot szeretnénk kapni.
- 2 hétig tárolhatjuk hűtőben.
Forrás: Stahl magazin különszám, 2015 májusa (L. Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése