Hozzávalók:
- kókuszzsír
- vöröshagyma
- egy pucolt alma reszelve, vagy hajszálvékonyra vágva
- házi pirosarany (darált kápia sóban elrakva)
- őrölt kömény
- fokhagyma 4-5 gerezd
- füstölt pirospaprika
- A zsírt megmelegítjük, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, az almát, és lassú tűzön puhára főzzük. Hozzáadjuk a pirosaranyat, a köményt, a felszeletelt fokhagymát, összerottyantjuk és a végén hozzátesszük a füstölt paprikát.
- Kóstolgatjuk, és ízlés szerint sózzuk, paprikázzuk.
- Hagyjuk kihűlni, s miután a zsír megdermed, botmixerrel "felhabosítjuk" (szétválik a zsír és a többi matéria, mint a kocsonya.) És kész :)
Forrás: Poór Kata
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése