Ősziesítettem a cukkinis-sárgarépás kosárkáimat, és úgy tűnt, ízlett is nektek, mert gyorsan eltűntek a Márton-napi asztalról.
Hozzávalók (12 darabhoz):
Hozzávalók (12 darabhoz):
A töltelékhez:
- egy szelet sült sütőtök húsa
- 1-2 szál sárgarépa
- kókuszzsír
- oregánó
- só
- kakukkfű
- egy fej lilahagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- házi paradicsomlé
- indiai curry fűszerkeverék (valószínűleg a link alatti összetevőkből áll, de pontosan nem tudom, mert zacskós kiszerelésben kaptam egy indiai piacról)
- egy csipet fahéj
A tésztához:
- 350 g liszt (nálam teljes kiőrlésű zabliszt (50 g) és sima tönkölyliszt (300 g) keveréke)
- 1 tasak élesztő (instant)
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 175 ml langyos víz
- 2 ek napraforgóolaj
- szárított fűszernövények: oregánó, borsikafű
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát felaprítjuk, és kókuszzsíron megpároljuk.
- Jöhet rá az apróra vágott répa, majd összesütjük.
- Hozzáadjuk a sütőtök húsát, jól összekeverjük, majd beleöntjük a paradicsomlét.
- Fűszerezzük, és sűrű mártássá főzzük.
- A lisztet elkeverjük a többi hozzávalóval, majd szépen kézzel sima tésztává gyúrjuk 5-10 perc alatt. (Géppel 5 percig dagasztjuk.) Letakarjuk.
- A tésztából 12 egyforma méretű korongot készítünk, majd kézzel ellapítjuk mindegyiket, és muffinformába vagy ramekin tálkákba helyezzük, úgy hogy legyen peremük.
- Jól megrakjuk a zöldséges töltelékkel, és 180 fokon megsütjük kb. 25-30 perc alatt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése