Nagyon szeretek muffin formában sütni, nem csak süteményeket! Az eredmény gusztusos, néhány falatnyi, babakézbe való, és általában könnyen szállítható. Ilyen ez a zöldséges felfújt is. Gyakorlatilag bármilyen zöldség mehet bele, és szabadon használhatjuk a fantáziánkat, amikor fűszerezzük, díszítjük. Ezt a receptet gondoltam tovább: http://www.learnwithplayathome.com/2014/10/cheese-and-veg-muffins-cooking-with-kids.html
- 7 tojás
- pici olívaolaj
- só
- 2 ek tökmagliszt
- zöldfűszer (bazsalikom, borsikafű, kakukkfű...)
- 1 adag friss spenót/kínai kel
- 1 nagy adag reszelt zöldség, nálam: lilakáposzta, csicsóka, sárgarépa és sütőtök
- pirított magvak (napraforgó)
- reszelt sajt
- maradék főtt tészta (opcionális)
Elkészítés:
- A tojásokat felverjük, fűszerezzük.
- A zöldséget lereszeljük, a spenótot felszeleteljük, majd összekeverjük a tojással.
- Hozzáadjuk a magvakat és a reszelt sajtot.
- Szilikon formában sütve nem szükséges kiolajozni a mélyedéseket, csak löttyintsünk egy pici olajat a masszába.
- 15-20 perc alatt elkészül 180-200 fokon sütve a sütőben.
- A mélyedéseket 3/4 részig töltsük csak, mert szépen megnőnek majd!
- Egy-egy darab csavart formájú főtt tésztát tettem a tetejére díszítés gyanánt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése