Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricadara
- víz/alaplé
- só
- 1-2 szál sárgarépa
- egy nagy adag fodros kel (2-3 levélnyi)
- 2 ujjnyi húsos szalonna
- borsikafű
- kakukkfű
- kókuszzsír
- sajt a tetejére
Elkészítés:
- A szalonnát apró kockára vágom, és lepirítom.
- A sárgarépát lereszelem, a fodros kelt a száráról letépkedem, majd apróra vágom.
- A kukoricadarát állandó kevergetés mellett sűrűre főzöm enyhén sós vízben (vagy alaplében).
- Közben a szalonnazsíron megpárolom a répát és a fodros kelt.
- A fűszereket a darába szórom, majd hozzáadom a zöldségeket.
- Kókuszzsírral kikent tepsibe simítom az egészet, majd sajttal megszórom, és megsütöm a sütőben.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése