2013. szeptember 20., péntek

Céklás brownie

Hozzávalók:
  • 50 dkg cékla
  • 10 dkg teljes kiörlésű rozsliszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 4 dkg holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1,5 dl olaj
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
Elkészítés:
  1. A megpucolt céklát megfőzöm, majd felkockázom, és botmixerrel pépesítem. 
  2. A kész krémet egy tálba kanalazom, beleütöm a két tojást, majd elkeverem. 
  3. Egy másik tálba kimérem a liszteket, hozzáadom a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a cukrot és a sót. 
  4. A szárazakat alaposan összekeverem, majd a céklához adom, s végezetül az olajjal elkeverem.
  5. Közepes méretű, sütőpapíros tepsibe öntöm, és a 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütöm.
  6. Én 70 dkg céklához (és az ehhez arányosított összetevőkhöz) tettem 1,5 dl olajat, mert nekem az eredeti recept túl olajos volt.
Forrás: Szerdahelyi Ágnes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése