2013. szeptember 17., kedd

Parmezános cukkini chips

Ezt a kis finomságot bármilyen típusú, formájú cukkiniből el lehet készíteni. Nekem gömbcukkinim volt itthon. Nagyon eteti magát; nem kell megijedni, ha egy-két perc alatt felfalja a család.

Hozzávalók:

  • 1-2 egész cukkini vékony szeletekre vágva
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 5-6 dkg frissen reszelt parmezán
  • kb. ugyanannyi zsemlemorzsa (mint parmenzán)
  • bors
Elkészítés:
  1. A cukkiniszeleteket meglocsoljuk olívaolajjal, majd mindegyiket megforgatjuk a parmezános zsemlemorzsában. Jól rátapasztjuk a bundát.
  2. Szépen elhelyezzük őket egy tepsiben. Én sütőpapírra raktam őket, hogy ne ragadjanak le.
  3. Megszórjuk a szeleteket sóval és borssal, majd a forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük valamennyit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése