2013. szeptember 16., hétfő

Paszternák-alma krémleves

Finom és illatos krémleves Dudik Évától:

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1 nagy hagyma aprítva
  • 50 dkg paszternák meghámozva, kockákra vágva
  • 50 dkg alma meghámozva, kockákra vágva
  • 6 dl víz vagy zöldségalaplé
  • bors
  • tej
  • (tejszín)

Elkészítés:

  1. Olvasszuk fel a vajat egy fazékban, és süssük rajta a hagymát, a paszternákot és az almát egyszerre, kb. 5-10 percig.
  2. Adjuk hozzá a vizet vagy a zöldséglevet, fűszerezzük, és főzzük, amíg a paszternák meg nem puhul, kb. 15-20 percig.
  3. Turmixoljuk le, majd tejjel és esetleg tejszínnel hígítsuk a megfelelő állagúra.
  4. Utána kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk ismét, ha kell, és melegítsük át.

Forrás: The Vegetarian Chefs of Britain (Absolute Press, 1996) (ford. Dudik Éva)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése